alex

Sista dagen på året

Publicerad 2013-12-31 12:45:57 i Allmänt,

Hur gick året såhär fort eg? Tycker verkligen dagarna flugit men endå så har 2013 varit ett år fullt med förändringar.
Tillsammans med nyår är det nu ett år sedan som jag följer den dieten jag följeroch en ny sida avmig väcktes till liv. Träna gör jag dock sen flera år tillbaka.
 
Var på bio och såg Frozen igår :) någon som vet vart den ska utspelas? i norge kanske? hehe
 
Har vaknat med en sämst känsla, en slags grop eller knut i magen. Borde nämnligen ringa och boka tid hos läkaren för väntetiderna är ofta långa och jag borde pååterträff 3månader post op vilket är nu den 7e jan men antagligen blir det lite senare eftersom jag inte hunnit ringa. Det e sjukt hur oorganiserade dem är i Italien,man får göra allt själv och jag som varken är van eller särskilt bra på sånt där (på att minnas ;P) har inte fått det gjort än, man måste nämnligen ringa sjukt tidigt på morgonen och det är inte ens alltid man kommer fram och imorse lyckades jag inte vakna så nu mår jag dåligt över migsjälv.
Sen hade jag ngn konstig dröm som jag inte riktigt minns men ni kanske vet,det är inte alltid just VADman drömde som får en att ha en dålig dag eller liknande utan det är mest känslan som blir kvar i en.
Minns bara att ngt hade hänt och dem var tvugna att gå in och spänna åt en skruv i min rygg fast framifrån...ja, cp ;P
 
Är även aningen spänd inför ikväll. För en gångs skull har vi planer på nyår även om det inte är något speciellt.
Vi ska käka restaurangmat hos min killes kompis tillsammans med hans tjej och sen ska vi in till rom och öppna en flaska champagne på torget (vet inte vilket dock) och efter det skulle vi till ngn pub men jag är inte säker på att det sista är något bestämt.
Inte riiiktigt vad jag skulle valt att göra ikväll men bättre än inget. Ärväl spänd för att jag vill inte förvänta mig något och sen bli besviken som alla andra år. Det ENDA som är helt klart bestämt är att käka med detta andra paret,även för att maten är redan beställd och det är delen jag inte tycker verkar så rolig.
 
Måste minnas att ta med kameran iaf :) medden kommer jag iaf ha lite kul ihihi
 
Gott nytt år!!

Mumsigt nyttigt

Publicerad 2013-12-30 19:17:50 i Allmänt, mat,

 
Gjorde raw brownies igår som blev väldigt omtyckta av killen o hans vänner. Just nu ska jag göramigi ordning i all hast för jag ska till rom på bio med en kompis o se Frozen :) Receptet samt fler bilder kommer imorrn;) Hinner kaaanske blogga mer inatt. Stay tuned!
 
 

Sushi och bio

Publicerad 2013-12-29 02:00:25 i Allmänt, Outfits,

Idag har jag o grabben tagit lèèèng sovmorgon, eller snoozmorgon hehe sen stack vi till rom där vi käkade japonesikt o sen blev det bio där vi såg Mitty. Blev jäkligt inspirerad av den filmen,berättar mer imorrn. nattis
 

Två av sju

Publicerad 2013-12-27 23:59:29 i Allmänt, Outfits,

Här får ni se två av presenterna som min älskade gav mig i år :) O nu när jag tänker på detså är detjust dem två som min kille tyckte bäst om av dem alla, kofta och örhängen. Själv tyckte jag mest om en annan kofta som han gav mig o jag tänkte inviga på nyår om jag får tillfälle och så klart örhängena, det är första gången som han köper smycken till mig så det var dags hehe.
 

Julklappsteaser

Publicerad 2013-12-27 18:14:04 i Allmänt,

Tja! Sorry, har inte kunnat blogga alls på flera dagar. Eftersom vi inte firar jul hemma hos oss så e vi typ aldrig hemma under julen. Vi vaknar, gör oss i ordning, tar ut hunden o sticker dit vi ska sen kommer vi förbi för att ta ut hunden (o mata så klart) o kanske byter om sen drar vi till nästa ställe o när vi kommer hem är klockan helt klart efter midnatt så vi har kort sagt gått o lagt oss direkt och så har det alltså varit i tre dagar o kunde varit även idag men jag orkar fan inte med en dag till!!!! redan igår vaknade jag jäkligt irriterad på hela alltet.
Men jag har en plan, fr.o.m nästa år ska julen bli rolig o mysig för mig med!
Det började med att tanten sa arrogant igår att nästa år ska vi fira hos oss o jag ska minsann fixa allt..Blev först lite nere för hon sa det så jäkla taskigt men när det lagt  sig så började jag fundera på det hela o tyckte fan det var en bra idè hehe, o tänka sig att hon sa så för att få mig att bli "rädd"o osäker.
Så nästa år ska vi inte bara fira jul hos oss utan även på mitt sätt :) vilket vill säga med svensk o nyttig mat o alla andra svenska traditioner muahahha sen ska min bästa vän komma o fira med oss o vem hon vill ta med :) Hon är den viktigaste personen i mitt liv tillsammans med min kille så det ska bli hur mysigt som hellst!
Sen kan det hända att nästa jul blir den sista för min lilla vovsing eftersom hon e rätt så gammal o jag hatar redan som d e nu att hon e så mycket ensam dessa dagar. De andra personerna här fattar inte, här ser man inte djur för vad dem är medans jag har vuxit upp med hundar o halva min familj har alltid bestått av djur som vi gett mycket kärlek till och ansett som en del av familjen.
 
Två teaser bilder på några av mina julklappar... kommer läga upp endel av julklapparna senare nån dag. Tyvärr har jag en hel del o fixa här hemma dessa dagar då vi bl.a kommit hem o kastat av oss de illaluktande kläderna varje dag under julen, samlat på oss tvätt, disk, damm m.m :P
 

Lila potatis

Publicerad 2013-12-23 16:14:29 i Allmänt, Pix by alex, mat,

 
Igår hittade jag lila potatis i butiken, läste om dem för första gången för ca ett år sedan men hade aldrig sett dem i affären här så detta blev första gången jag käkade det hehe. Varje sorts potatis har ju en olika konstistens så vissa passarbättre kokta, andra grillade, mosade osv... just dessa (finns även olika lila sorter) passar mycket väl till potatismos så det blev lila potatismos med lax o brysselkol igår, mums! annorlunda färger i tallriken än vanligt hehe.
Jag blev rätt paff när jag skalat potatisen och såg hur den såg ut innuti, blevbara tvungen att ta ett foto:P som ni ser på bilden. Smaken däremot var god, smakar som vanlig potatis ungefär fast jag skulle säga att den är lite "smaklösare" så jag satte lite extra peppar i mosen och en slinga olivolja på

Kaffe o rygg

Publicerad 2013-12-23 16:03:55 i Allmänt, Pix by alex, Skolios,

Sitter här och dricker mitt kaffe, killen har precis dragit till rom för att köpa mig en julklapp... snacka om att vara i sista minuten XD
Själv ska jag snart sätta igång o fixa lite här hemma o kanske baka något till imorgon o dagarna efter plus att jag ska träna och duscha.Jag hoppas att detta blir en bra o trevlig jul, inte som förra året.
Har börjat känna en konstig irriterande o ibland svidande känsla i övre delen av ryggen på en viss punkt av skuldermusklerna, tror det är min hardware som bråkar o skaver faktiskt, hoppas det inte blir värre än såhär bara :S 
Som det är nu står jag ut med det och jag känner bara av det lite o mest om jag gjort ngt speciellt som burit kassar eller ngt. Förutom det så mår jag rätt bra med ryggen :) muskelspasmerna har blivit liite färre och jag rör på mig rätt så normalt, så normalt faktiskt att jag glömmer att använda mig merav benen ibland då jag endå lyckas böja mig framåt en hel del, tyvärr borde jag inte göra det än bara och sen kan jag få en konstig smärta vid slutet av steloperationen...en smärta som inte direkt går att förklara, det bara känns fel typ..
Nu kanske det verkade som att jag endå har en massa smärtor o så men jag e jättenöjd med min rygg o hoppas det förblir så om inte bättre :)
 
På bild kan ni se mitt nya läppstift från Kiko som jag visade upp häromdagen

Sista advent

Publicerad 2013-12-22 16:38:56 i Allmänt, Pix by alex,

Så idag tände man sista ljuset.. folk ser fram emot julafton, jag fruktar juldagen och vill bara att allt ska vara över, gillar mer förberedelserna och tiden innan jul när man tänder ljus, bakar, lyssnar på julsånger och firar lucia..även om jag inte riktigt firar lucia.
Sen är allting över och kvar blir bara kylan och väntan på våren och i mitt fall min födelsedag som endå aldrig är något speciellt.
 

2013 - lots of pictures!

Publicerad 2013-12-21 22:00:00 i Allmänt, Minnen, Pix by alex,

På stranden med hunden i början av året
Ja, ahem.. tyvärr fyllde jag inte två utan 23
Just d!, sen åkte jag till sverige! :D Var hos bästisen i 12 dagar, vi firade Även påsk tillsammans. Här är vi och ser OZ på filmstaden :P
Här sitter jag i bilen på väg till Romix:) en seriefigursmässa
..och vi hade tagit med oss plasten att slänga...vi glömde dock bort det och denna bilden är tagen på väg hem
I kvarteret där mina svärföräldrar bor finns detjäääkligt många katter som förökar sig hela tiden..men dem är så söta ^^
Första maj firarman för fullt i Italien! I år var vi på restaurang med min killes kompisar o deras tjejer
Denna sommaren har jag tränat som aldrig förr! 
Diverse bilder I guess..
Ah! här har vi kommit hem efter att ha varit ute o käkat pizza på vår årsdag..Vi säger att vi inte firar det men d slutar alltid med att vi endå gör något den dagen haha
Här har jag roligt med mobilkameran på stranden
no comment
Det började blomstra på balkongen, här har vi salvia, potatis, avokado, jordgubbar och basilico
En dag ville min kille cykla till stranden vi brukar åka till...det blev 15,3km dit o sen tillbaka igen men faktiskt inte så jobbigt. 
 
Endag kommer killen hem skallig..Vad gör man?
Killens Bday..han bestämmer sig för att äta glass i en stad 40min bort...efter att ha varit på restaurang..
Vovven på en stadspromenad
Här gör vi allt själva ;)
Bilden säger allt
40min bort igen..
Stadspromenad igen..
Balkongen igen
Här har vi precis rengjort hela huset OCH hunden inför den stora operationen :)
40min bort igen... fasen va d hoppar nu 
Efter operationen,väl hemma
Efter o Före
En mur
Här har vi en rätt så ny bild..märker att jag lutar fortfarande en hel del:( Det känns oxå, när jag sitter ibland så lutar jag mig åt vänster om det finns ett armstöd
outfit
Krabba i snäcka.Här är vi på promenad i stan på hamndelen
Rygg
Frukost, Favoritstunden på dagen
 

Nytt läppstift

Publicerad 2013-12-21 15:49:42 i Allmänt, Inköp, Skönhet,

Ok så här är en till sak som jag köpte igår i rom:)
Man ser ibland folksom varit i italien o som köpt produkter från kiko och ja,det är ju kanske för att det är ett suveränt märke! Inte bara billigt, eller rättare sagt,det rätta priset, utan även väldigt bra kvalité och de har de allra bästa long lasting läppstiftena,även desom inte är long lasting är det endå hehe.
Ville ha denna färgen sen rätt länge men samtidigt är jag ganska så snål mot migsjälv när jag är o shoppar och tyckte inte jag riktigt behövde det:P men så igår var den på rea :D så jag tyckte att jag kunde unna mig det hihi
 

Nyårsklänning införskaffad

Publicerad 2013-12-20 23:09:11 i Allmänt, Inköp,

Tjohej! Så till slut åkte vi intillrom som tur va :P Hade typ alla julklappar kvarattgöra nästan och då även dem från min killes sida eller "vår" sida men till hans föräldrar o bror. Kände inte av hur pass stressad jag var förns vi satt i bilen på väg hem igen vid kl 18. Fick nog köpt allt som stod på min mästeköpa-lista :p Det händer inte så ofta hehe
Tom denna klänningen som min Bästis hadeköpt o visat mig i sverige (via whatsapp) som jag faktiskt själv ville ha fanns kvar :P eller ja, jag hade tur..Fanns en jäkla massa i storlek 38 kvar och en i 36...jag som e rätt liten i kroppen varsäker på att jag skulle behöva 34somtyp alltid på HM men jag tänkte endå prova 36:an, man vet ju aldrig o ibland kan de sitta bra endå men kanske inte perfekt...men detta var heltcp! för den satt så perfekt att jag nästan ville prova 38:an! :o  Jag skiter endå i siffran på kläderna, sånt kan bero på så himla mycket o då inte bara på ens kropp utan även plagget iaf så blev jag skitglad hehe.
 
Köpte Även alla presenter:P trodde aaaldrig jag skulle hinna det men det gjorde jag :) iofs blev det typ bara det men det var kanske lika bra såjag intekände mig dålig för allt jag inte kunde köpa till migsjälv hehe, sen ska man tillbaka dit i januari-februari när det e REA!!!!!! yay! DÅska jag ge gärnet o slösa pengar muahhaha XD Nä men inte slösa men man får typ 3 ggr så mkt kläder.

Osäker framtid

Publicerad 2013-12-20 09:23:01 i Allmänt, Hår,

 
Morgon alla ni, trodde att idag skulle bli en rolig dag med pakethandlande inne i rom, det var vad jag och min kompis kommit överens om att göra idag och därför har jag inte varit i stan o letat ihjäl mig efter presenter där istället, nä, jag har sparat pengarna till idagäven om jag inte gillar att köpa presenter såhär sent.
Men igår eftermiddag när jag hörs med kompisen så hittar hon på olika ursäkter för att inteåka idag, saker som att hon trodde vi bestämt att vi skulle gjort ngt annat istället :S men till slut säger hon att vi ska höras idag för att bestämma.. Varför kan folk inte bara vara ärliga? aaja, ska taoringa henne nu, håll tummarna för mig!

Tedags

Publicerad 2013-12-19 16:17:00 i Allmänt, Pix by alex,

 
Har suttit o latat mig till räckligt nu,ska fixa lite här hemma och som motivation tänkte jag göra mig lite mellanmål:P
 
 

Torsdag

Publicerad 2013-12-19 10:55:18 i Allmänt, Pix by alex,

Oj vad tiden går!på tisdag är det julafton redan...vart tog december vägen?
aaja, får sluta tänka på det annars blir jag bara stressad o får inget gjort.
Har endå allt mer eller mindre planerat, imorrn tex ska jag o en kompis in till rom för att köpa lite presenter, eller jag ska iaf köpa presenter hehe. Har varit i alla affärer här i stan men det finns inte ett skit i min skitstad XD
Igår lyckades jag städa en hel del här hemma, känns inte såhär  rent hemma hos mig sen innan operationen och som ni såg så julpyntade jag även lite i hallen hehe
Tror att vad som "stressar" mig mest är attvi antagligen kommer gå till alla min killes släktingar den 25 eller 26 eller både tom o jag hade tänkt baka ngt eller göra ngt iaf... det e lexom de andra äldre kvinnorna som lagar all mat (som jag kommer hata) så jag vill oxå göra lite effort. Grejen e att jag hatar att baka o laga etra mat på begäran eller typ bestämd tid/datum... jaga älskar att baka o laga mat o alltmen detär som att måla för mig, det kommer bäst med instinkten och lust, annars är det bara tråkigt:P
Men ja, får väl ta söndag eller ngt till att fixa allt sånt
 
Nu ska jag hoppa in i duschen!cya
 

Det blev lite jul hemma hos oss också till slut

Publicerad 2013-12-18 17:35:24 i Allmänt, Inredning,

 
Hade inte tänkt sätta upp granen i år heller då vårt hem är ett enda kaos o inte direkt fint för det stora renoveringsbehovet det har :P Och det ärju skitsvårt att få julstämning o njuta av att pynta när huset är på det sättet! men samtidigt ville jag pynta, inte för att jag ser så himla mycket fram emot jul i år heller utan det är väl själva mys-stämningen jag saknade lite och förra året blev det ingen gran, mycket för att jag inte alls såg fram emot julen då, ville bara att den skulle vara över.
Så jag tog bara toppen av vår plastgran och satte i en kruka med rosett så nuhar vi också något att sätta klapparna under :)
 

we all need to fight for happyness

Publicerad 2013-12-18 10:11:01 i Allmänt, Pix by alex,

 
Your sadness is not beautiful. It’s not keeping you warm. It’s not keeping you company. You don’t feel it right now but your sadness is sinking you. It’s slowly taking over your body, biting your soul and splitting your heart. Don’t let it crack you open. Fight it.

23 Things u didn't know

Publicerad 2013-12-18 09:51:27 i Allmänt, Pix by alex,

 
 
*Jag älskar frukost.
 
*Jag är egentligen en morgonmänniska men har endå mina perioder då jag inte lyckas vakna innan kl 10.
 
*Gillar att göra nya saker.
 
*Har aldrig varit på en riktig semester.
 
*Hatar att jag tillhör två olika nationer.
 
*Älskar att lära mig nya grejer.
 
*Har lidit av svår depression i över 8 år (har kommit ur det förstås;) )
 
*Har gröna fingrar.
 
*Hade chansen att bli modell för elite men jag tackade nej.
 
*Blir lätt smittad av andra personers humörsenergi.
 
*Min favorit årstid är våren häri Italien iaf o i sverige sommaren.
 
*Favorithögtiderna är valborg och halloween, två av sakerna man inte firar här iaf inte som i swe.
 
*Hade alltid höga betyg utan att plugga så värst.
 
*Har varit tillsammans medmin pojkvän i över fyra år.
 
*Min hund är svensk och född i Ystad :P
 
*Kan sitta vid datorn hur länge som hellst och kolla på bilder.
 
*Blir nästan aldrig arg och när jag blir det så går det snabbt och lätt över.
 
*Härstammar eg från två rätt så bra utbildade familjer och har bl.a medicin, ingengörer, kompositörer mm i familjen.
 
*Flyttade till sverige strax innan jag fyllde sju och lärde mig flytande svenska på 6månader.
 
*Är en sprallig tjej.
 
*Sminkar mig typ aldrig förutom på vintern händer det lite oftare.
 
*Spelar diverse instrument.
 
*Är släkt med magnus uggla.

Svaret är Ja

Publicerad 2013-12-18 00:59:00 i Allmänt, Hår,

..jag har ändrat hårfärg :)
Var missnöjd med min hår färg sen ett bra tag nu. Rötterna var hasselbruna och längderna var ljusblonda på ett konstigt färglöst sätt och resultatet blev att mitt hår såg trist ut i och rötterna oranga.
 
Tanken är att komma tillbaka till min naturliga hårfärg men jag ville vara säker på att göra det på bästa sätt.
Körde till slut nr.8.1 från rötter ner tills där den oranga/hasselfärgen slutade och  nr.8.3 på resten(längderna).
Blandade även i väldigt lite av nr.7.0 i båda satserna. (ville ha i 8 men hade bara 7 hemma:p)
 
Nu ska jag bara vänta att färgen lägger sig samt ljusnar lite för att komma till resultatet ;) men jag gillar färgen redan nu faktiskt!
Tycker de två "delarna" av håret smälter ihop väldigt bra nu.
 
 innan
 

Tisdag

Publicerad 2013-12-17 17:15:12 i Allmänt, Pix by alex,

idag trodde jag att jag skulle ha fullt upp men tiden verkar endå räcka till...iaf än så länge ;P
Var o handlade imorse men måste nu ut o handla igen i nästa affär. Vagnen jag har med mig när jag handlar blev proppfull så jag fick dra hem efter första affären hehe.
Hade tänkt julstäda lite o sen blir det träning, hoppas bara att ryggen håller hela dagenså jag inte får ändra mina planer.
 

Dagens inköp

Publicerad 2013-12-17 17:03:55 i Allmänt, Outfits,

Är det något jag behöver så är det varma tröjor! Har bara stora klumpiga koftor som är tillräckligt varma för dessa dagar och visst, dem e gosiga o mysiga ofta men ibland vill man endå ha något lite mer...eehh.. ja mindre klumpigt hehe
Så idag köpte jag mig en tröja:)
 

Orkar inte

Publicerad 2013-12-13 12:05:51 i Allmänt, Hår,

God morgon fellas! Glad lucia föresten! Saknar lite att man firar det..är rätt konstigt, hon är endå ett italienskt helgon men man firar inte det här... kanske någonstans i sicilien kan jag tänka mig eftersom lucia var därifrån och i italien har varje stad ett helgon som de firar..dåbrukar man sättaupp lite stånd i stan o så har de en staty på helgonet de brukar flytta o sätta på det stora toget i stan eller liknande...men alla städer firar lite olika..där jag bor firar man Santa Fermina som brukar vara i vår om jag minns rätt :P 
Nu måste jag ut o handla lite men orkar inte :C  eller det är väl inte att jag inte orkar utan snarare att jag har ingen lust, idag är det mulet o kallt ute o det känns så onödigt att klä på sig o massa för att köpa två saker..men men.. man måste ju luncha oxå :P
Ikväll ska killen iväg på jobbmiddag så jag är ensam hemma... ska troligen skypea med bästisen ;P
Hon har hemtenta idag så Lycka till lilla Emi!!!!!

When you're gone

Publicerad 2013-12-12 19:48:03 i Allmänt, Outfits,

Bara jag som tycker att denna dagen gått fort? Kännsofta så på senaste, antagligen för att det är vinter,dagarna är kortare, finns inte mycket att göra förutom att krypa upp på soffan med en kopp varmt te och dryga :P
Här är ett kik på dagens outfit. Lägger ut fler bilder senare
 
 

Gårdagens kvällsmat

Publicerad 2013-12-11 15:10:37 i Allmänt, mat,

 
Igårkväll blev det en riktigt proteinrik middag! Sallad på sojabönor :) De riktiga då, dem som man gör tofu o sojamjölk på. 100gr av dem torkade innehåller 35grproteiner! (och 307kcal) o en portion är 80 gr (om man inte äter ngt annat kaloririkt samma måltid så man drar ner på portionen).
 
 

The coat

Publicerad 2013-12-11 13:09:17 i Allmänt, Outfits,

 
Här är min gamla kappa som en gång var min mammas tom hehe, köpt på lindex o riktigt varm! den är i äkta ull så det e inte så konstigt. 
 

Frulle bulle

Publicerad 2013-12-11 10:48:54 i Allmänt,

Morrn! Idag är det 11e december.. vet inte varför jag påpekar det, kanske för att d e sen förra veckan som jag känner att d va ngt jag skulle göra idag men d borde bara vara något som min hjärna hittat på XD eller oxå så har jag glömt va d va. 
Sitter o käkar frukost framför skype,pratar med bästisen :) o nej jag käkar eg inte en bulle som titeln säger utan min bananpankaka hihi
 

Having nice arms

Publicerad 2013-12-10 19:56:22 i Allmänt, Fitspo,

 
Sådärja! Slutade med att jag körde slut på allmin energi hehe, härligt! 
Diskade inte bara utan fick sån fnatt över att göra rent och plocka undan att det enda jag inte rengjorde från grund o botten i köket var nog golvet. Sen blev det ett hårt träningspass som jag blev väldigt nöjd med :) Tränade armar idag, har blivit lite besatt av det på senaste... d roliga e att innan hatade jag armdagen o attträna armar över huvudtaget, gjorde det mest för att bli stark och att inte armen skulle "gå in" vid armbågen (tror jag slänger in en bild på det här nedanför) men nu har jag som sagt blivit lite besatt... jag gillar inte för biffiga tjejer dvs tjejer somtränar så mkt att de liknar mär i vissa vinklar men det är även sant att muskeln ser mer "manlig" ut medans man tränar o är uppumpad med blod så det krävs en del för att se ut så i "vanliga" lägen. Är trött påattse spinkig ut. Innan körde jag mest "long lean"-metoden, den sunda, tonade looken men jag har fått lust att biffa upp mig aningen :)   Är så lång o smal endå så det passar mig lite bättre så hello winter här är jag!, nu ska vi lägga på oss muskler!
 

Solen går ner nu

Publicerad 2013-12-10 16:21:52 i Allmänt, Hår, Pix by alex,

Vad har ni haft för er idag? Själv tycker jag att dagen bara flugit förbi och det har även varit en rätt tråkig dag. Ska ställa mig och diska lite nu o känna mig nyttig sen blir det förhoppningsvis lite träning.
 

Illa

Publicerad 2013-12-09 21:27:00 i Allmänt, Skolios,

Vad jag stör mig på såna här dagar. Det har inte varit en dålig dag direkt utan jag har ätit något som va dåligt på restaurangen igår så jag har kort sagt haft ont i magen av o till hela dagen, så fort jag sätter igång och rör på mig. Sen har jag även jäkligt många spasmer (?) i ryggmusklerna idag vilket är otroligt jobbigt,längtar såååå tills jag är lite mer läkt och slipper dessa..sen har jag även ont i ischias och musklerna där i närheten.. Fan, känns som jag sitter o klagar på massa nu hehe men eg ville jag bara komma till att jag varit tvungen att skippa träningen idag oxå :( skulle tränat igår men sen fick jag aldrig tid till det för vi var typ aldrig hemma så jag tänkte göra det idag men så hände allt detta.
Är antagligen så sliten i ryggen för jag var på en massa ställen igår.  Vanligtvis hade jag kört på som vanligt, lite smärtor brukar inte hindra mig men sen operationen väljer jag att lyssna på min rygg och låta den bestämma, jag är trots allt bara 2 månader post op...Låter kanske mycket i vissa personers öron men känner man till denna operationenså vet man att 2månader är ingenting och jag e fan ett mirakel! ...eller min återhämtning är.. Folk brukar inte må som jag gör sen jag var 5½veckor post op förns de är iaf 3 månader post op. Måste påminna mig detta ibland för att varva ner och inse att jag inte kan bete mig som en 100%frisk människa än.
Oj vad jag babblade på nu :P
 

Pattern Day

Publicerad 2013-12-09 18:06:00 i Allmänt, Outfits,

Dagens outfit, fler bilder kommer! tänk vad ett par enkla byxor kan göra :)
kolla gärna in inlägget före detta! behöver tips;)

Just like that

Publicerad 2013-12-09 17:59:14 i Allmänt, Hår,

Ok nu behöver jag er hjälp, vad tycker ni om min härfärg eg? själv kan jag inte bestämma mig, ibland gillar jag den rätt mycket medans andra stunder så tycker jag den första decimetern ser lite för orange ut, beror lexom på i vilket ljus jag står. På något foto såg det så askfärgat ut att d såg grått ute hehe.
Jag vill ju låta min naturliga färg växa ut men det är ju viktigt att man trivs i sitt hår under tiden man växer det långt eller växer ut färgen (i mitt fall båda XP) Så jag funderar på att göra lite slingor för att ljusa upp det lite, få bort lite orange och blanda ut min 3cm-utväxt som just nu är en rand med resten av håret.
Tycks?
 
 
 

Snor min killes kläder

Publicerad 2013-12-09 11:20:10 i Allmänt, Outfits, Pix by alex,

 
Här är gårdagens outfit som lovat! Har verkligen behov av "vanliga" men varma tröjor, Har bara några öppnasuperstora o tjocka koftor som man inte alltid känner sig så fin i. Denna rödatröjan snoddejag ur killens garderobigår ;P tror han köpte den på HM förra året i tyskland när han var på oktoberfest.
 

Dags att vakna på riktigt

Publicerad 2013-12-09 11:13:37 i Allmänt, Pix by alex,

 
Har drygat tillräckligt länge nu, käkat två frukostar o allt. Dags att klä på sig och dra ut i kylan för lite ärenden innan det är dags för lunch, kan dock hända att jag är ensam hemma vid lunch.
Om en stund kommer gårdagens outfit upp. Stay tuned!
 

Restaurang idag

Publicerad 2013-12-08 20:30:26 i Allmänt, Pix by alex,

Idag var vi och åt lunch på restaurang med svärföräldrarna och killens brorsa. Fick vänta jäkligt längepå den andra rätten och jag som inte tagit en "primo" höll på att svälta kändesd som..till sist kom firren vid halv fyra:S
Efter det blev det en snabbis till det enda köpcentret i stansom har typ tio små butiker. Köpte syrrans julklapp så nog var den resan värd ngt! :)
Nu ska jag chilla med killen och snart blir d kvällsmat.
 

From my collection

Publicerad 2013-12-08 09:56:03 i Allmänt, Hår,

Sjukt sköna färger! Längtar så efter att min naturliga hårfärg vuxit ut..Bodde jag i sverige,dvs att det sen inte skulle blekas av solen så mycket så skulle jag ha mer eller mindre färgen på andra bilden. Riktigt söt tjej hon är oxå.
 

Tända ljus

Publicerad 2013-12-08 08:56:45 i Allmänt, Pix by alex,

 
Godmorgon på er i fina läsare, verkar som att snön kommit till de flesta städer i sverige nu..Kan ni skicka lite till mig? :) Känns inte som att det är jul om lite mer än två veckor men imorse när jag steg upp vid sju för att göra frukost så tände jag iaf två ljus somjag satte på bordet medans vi åt för att sätta lite stämning och fira andra advent hihi.
Just nu sitter jag på rummet o surfar runt lite med ett tänt doftljus här brevid som börjar nästan ge mig lite huvudvärk av doften..god men stark! Ska ta en paus i surfandet och göra min andra frukost, favoriten, bananpannkaka och en kopp kaffe X)
 

Ute på aperitivo

Publicerad 2013-12-06 20:18:42 i Allmänt,

 
Ikväll var jag ute med en kompis som jag inte sett på ett bra tag.Vi var o tog oss en sk aperitivo..ngt man gör här i Italien och det består oftast av lite alkohol och snack i form av små pizzor eller små smörgåsar som man dricker och äter på eftermiddagen/kvällen innan kvällsmat.
Själv är det inget jag brukar gå ut o ta men ibland får man unna sig lite gott och ikväll blev det ett glas rött vin och så smakade jag en liten bit av en pizzabit.
Nu ska jag sätta igångoch träna lite däremot :) sen blir det kvällsmat
 

Tagning två

Publicerad 2013-12-06 17:43:00 i Allmänt, Pix by alex,

 
 
Här är andra delen av fotona jag tog igår, ser att det blev flera på min sambo haha Men tyvärr blir det så när man är den enda fotointresserade här, ibland ger jag killen kameran o ber han ta nån bild på mig men det blir ofta oskarpa bilder där jag inte vet vad jag ska göra XD Får börja skita i om folk kollar o börja taegnabilderpå mig kanske hehe
 

New day

Publicerad 2013-12-06 13:00:47 i Allmänt, Pix by alex,

 
Goddag på er vad ska ni hitta på idag? Själv har jag inga direkt planer förutom att vid halv 6 ska jag ut o ta en kaffe eller liknande med en kompis och så skajag klämma in träning ngn gång under dagen.
Sen vet vi fortfarande inte om killen jobbar eller inte idag, kan hända att han jobbar kl 5 ikväll men de måste ringa honom för att vara säkra först.
Haha cp bild denna på mig XD
 
 

Ute till solnedgång

Publicerad 2013-12-05 20:32:08 i Allmänt, Pix by alex,

 
Här är första delen av fotona tagna denna soliga eftermiddagen. Vi var ute till solnedgång, dvs kl5. Hann precis ta bilden ni ser på själva solen när den går ner, la märke till den, tog ett par bilder och sen var den borta.
Vad har ni gjort idag?
 

Gran caffè

Publicerad 2013-12-05 20:13:35 i Allmänt, Pix by alex,

 
Hihi i eftermiddags tog jag o killen en ginseng på gran caffè i stan och efter det blev det en promenad vid hamnen med lite fototagning, precis vad jag behövde!
Lägger upp några bilder senare ;)
 

Mums

Publicerad 2013-12-04 18:44:33 i Allmänt, mat,

 
Käkade precis mitt mellanmål efter träningen.det blev grekisk yoghurt blandad med lite sojamjölk och lite proteiner jag tydligen hade kvar, min skitgoda mandelmusli, kanel och gojibär och vid sidan om lite mango.
 
Behöver verkligen köpa in nya proteiner bara det att jag vill köpa in ett speciellt, nämnligen den fr fitnessguru eftersom den e en av de fem naturliga och då blir problemet hur fasen ska jag kunna fixa dem nu?
De skickar nämnligen inte till italien :(
 
Träningen gick bra iaf :) körde på med biceps och rumpa. Även om jag inte kan träna exakt vad som hellst än och får inte vrida eller böja ryggen samt lyfta tyngder så går faktiskt övningarna bättre att utföra :)
 
 

Choose

Publicerad 2013-12-04 17:03:43 i Allmänt, Fitspo,

 
Ska sätta igång o träna nu, ska se hur det går, funderar på att sätta upp ett program för träningen, gillar att variera.
 

White mango

Publicerad 2013-12-03 23:11:16 i Allmänt, Pix by alex,

 
Hej på er idag har jag inte skrivit allskom jag på!
Finns inte så mycket att berätta eg. Jag hämtade ut min svarta kappa från kemtvätten idag som ni ska få se antagligen imorrn.
Nu sitter jag med en kopp te i handen av smaken white mango och ska sepå grey's anatomy.
 
Mitt ärr börjar äntlighen bli riktigt fint:) kanske posta ren update på det en dag.
 

Mellanmål

Publicerad 2013-12-02 21:18:52 i Allmänt, Pix by alex, mat,

Dagens två mellanmål, eller det ena är mera snacks skulle jag nog säga.
 
Grönt te - Torkade äpplen med kanel
Keso med kanel, äpplen, mango och gojibär
 
Recept Torkade äpplen:
Skiva ett äpple i tunna skivor, ca 1-2mm
lägg dem separerade på en bakplåt med papper på och strö över kanel
Sätt dem i ugnen på 100gr i 1-2h
 
desto tunnare skivor desto krispigare och snabbare resultat
 

Ensam denna kväll

Publicerad 2013-12-02 16:01:59 i Allmänt, Pix by alex,

Igår började min sambo jobba "normala" skift igen vilket betyder att han har ett skift per dygn men det kan praktiskt taget vara när som hellst på dygnet. idag börjar han kl 17 och slutar vid 22-23
På sommaren istället blir han foreman och har bara 2 möjliga skift han jobbar på, antingen morgon till lunch eller lunch till kväll... Man kanske kan tycka att sommaren är bättre men ärligt talat så föredrar jag nästan mer vintertiderna hehe. Gillar väl det här med att det växlar mer och vi har ofta mer tid tillsammans medans på sommaren är han alltid tagen av jobbet omåste fixa tusen saker även när han inte jobbar o på kvällen är han ofta ute med kompisarna.
Klart sommaren har sina fördelar..att det är mer regulärt gör det lättare att ha mer eller mindre fasta mattider tex.
 

Biokväll igår

Publicerad 2013-12-02 15:22:58 i Allmänt,

 
Var på bio i rom igår som jag nämnde, vi såg Thor istället för hunger games. Innan bion gick vi i några affärer och käkade, majoriteten ville äta på mcdonalds... jag fick testa en sallad som de har med oliver,ägg och potatis i..tror det skulle vara tonfisk i men jag fick inte det i min.
Men vad knepigt det är att käka på mackedonkan om man inte käkar kött,vitt bröd eller friterat :/ Det jag tog var enda valet jag hade och det var inte så många kcal i heller så det var inte en hel portion,mer som en bantningsportion.
Kvällen var helt ok men inget speciellt. Tummen upp för att jag fick med mig hem ett kilo gojibär iaf :) Och supergoda oxå¨!
Killen o hans kompis skulle till livsmedelsaffären där i köpcentret vi var på för att köpa snacks till bion och jag hade bett honom att köpa gojibär o ta 2 paket eftersom de är svindyra på alla andra ställen men istället hittade han aldrig dem jag bad om men utanför affären hadede ett stånd som sålde just karameller, nötter o gojibär! hihi ett kilo för 15euro..det är rätt billigt här i ita :) vad kostar dem i swe? skulle inte bli förvänad om det var billigare där.
Saknar er svenskar!!!!
 

Första advent

Publicerad 2013-12-01 16:16:12 i Allmänt, Pix by alex,

Undrar hur många som använt denna titeln idag..:P
Tyvärr är detta med advent inget man direkt gör eller firar eller hur man ska säga, här i italien.
Själv har jag inte direkt julpyntat än och jag vet inte hur mycket julpynt det blir i år. Hade velat göra det mysigt här hemma med ljus o adventljustake och såna fönsterstakar som inte existerar här men huset är totalt kaos och utan plats för grejer pga renoveringen som aldrig verkar bli av men jag har iaf tänkt att pynta sovrummet och hitills har jag satt upp en ljusslinga som jag köpte i förrigår, var väl därför den åkte upp på en gång :)
 
Vad ska ni göra denna mulna första advent? Ikväll ska jag o killen på bio och se hunger games inne i rom ikväll med hans bästis o bästisens tjej..ska bli mysigt att få komma ut lite och klä upp sig något. Kompisens tjej är även rätt lugn, problemet är väl kanske just att hon är fööör lugn, lite tråkig lexom och har aldrig druckit alkohol i hela sitt liv så hon är aldrig med på att ta ett glas vin..rädd att tappa kontrollen eller något
Men det viktiga är väl att hon är snäll.
 

Om

Min profilbild

Alex

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela