alex

Peppad

Publicerad 2013-11-29 19:36:05 i Allmänt, Fitspo,

 
 
Ska sätta igång och träna lite nu :) så glad att jag lyckas träna lite oftare nu hihi,detta är redan tredje ggn denna veckan :P Får fortfarande lite ischias efteråt men det kommer dagen efter och går över den kvällen. Nothing can stop me! muahahaha
Behöver veerkligen träna oftare oxå... inte mycket för den fysiska delen av mig men den mentala.. känner mig lite väl nere på senaste..
ja, nu ska jag sluta snacka, sätter igång o tränarsen blir det linser ikväll och skypa med bästisen. ihihihi
 

Sunny afternoon

Publicerad 2013-11-29 19:02:36 i Allmänt, Pix by alex,

God dag på er! eller är det god kväll i sverige kanske? :) Tog sovmorgon imorse o det blev frukost vid 11. Sen tog vi hunden på promenad tillsammans,köpte en sallad och satte oss och åt i hamnen. Det var en väldigt fin dag här idag, solen stekte och bländade och luften var vindfri. Ibland önskar jag att denna "staden" kunde vara lite större än den är.. visst,det är ju lika mycket folk som i en svensk mindre stad men platsen i sig e rätt liten och att man lever inpå varandra är väl en sak som kan vara störig men det jobbigaste är att här är det inte vanligt att åka till de andra städerna som ligger brevid så man känner sig fast o inlåst på ngt sätt. Jag som är så van vid att flytta jämt har jäkligt svårt att stanna på ett ställe såhär och inte ens åka utanför denna lilla stad ibland. Längtar sååå tills jag ska upp till sverige nästa gång, förhoppningsvis i början av året så jag hinner komma tillbaka till midsommar:))
 

Tar den tid jag behöver

Publicerad 2013-11-28 13:27:13 i Allmänt, Pix by alex,

 
ohi shit va d "blixtrar" till i min vänstra axel..känns som jag får en elstöt.Något som e vanligt att känna i musklerna efter denna operationen men oj va det känns idag! tror min killes blöta munktröjavägde lite för mycket när jag hängde tvätt innan. Aaaja, får väl tad lugnt idag antar jag.
Nu ska jag dock ställa mig och laga mat. Cya!
 

vit vinter please...

Publicerad 2013-11-28 10:35:13 i Allmänt, Pix by alex,

 
Usch silket kyligt väder, det går ner till minus 3 grader här idag! Vilket är rätt mycket faktiskt, eller säger man lite? Jag hoppas riktigt mycket på att få snö i år o att det håller sig ett tag. Sist det snöade här var februari 2012, det blev ca 7cm snö kvar på marken den kvällen och jag drog ut med vovven för att leka i snön. Hehe ni skulle sett hur glad hon blev! hon är ju svenskare än mig den hunden och tydligen saknar hon att leka i snön :P
Det var inte en själ ute den kvällen, lovar, varken bilar eller gående personer, bara jag o vovven. Folk här är så jäkla töntiga när det gäller saker de inte är vana vid och jag minns att jag blev nästan arg för alla dumheter de sa tom på nyheterna.
Tyvärr var snön borta dagen efter :( Snöar det i år så ska jag defenitift ut o fota! hehe sist hade jag inte min fina kamera.
 
 

Hur fasiken ser jag ut?!

Publicerad 2013-11-27 19:50:00 i Allmänt, Hår,

 
Någon mer än jag som har dålig självbild? Pratar inte om karaktären då¨utan mest fysiskt..ansikte, hår osv..
Själv har det alltid varit så för mig, skulle jag se en person som är identisk mig så skulle jag aldrig lägga märke till det. Jag har helt enkelt svårt att se migsjälv utifrån eller hur man ska säga och detta gäller även saker som tex hår!
Ja jag vet att jag tjatar om hår o så men jag är en hårgalning :)
försöker få en bra bild medrätt ljus för att se exakt vad jag har för färg.. Har inte så himla mycket ljus hemma heller :(    Vill nämnligen se om jag verkligen har så starka röda toner i min mörka del av håret eller om d bara är ljuset/blixten. På vissa bilder ser det nämnligen ut som jag är jäkligt rödhårigo ja, DET är jag inte men endå.. Vill få det askigt så det smälter ihop med min egna färg som kommer växa ut mer o mer..
Ska försöka få till en bra bild imorrn vid fönstret :P
 
 
Ikväll blirdet lax o sallad mmmm ^^ ..ja, torsk för sambon, han gillar inte lax...jag vet, fråga inte, han är italiensk o petig som ett barn när d gäller mat! 
Nu blir det lite träning innan jag ställer mig i köket;)
 

Cup of coffee

Publicerad 2013-11-27 17:01:39 i Allmänt,

 
Har precis kommit hem, var hos familjeläkaren för att kolla upp en grej. Suger lite för jag måste låta bli att äta saker som broccoli,bönor, kikärtor osv i en vecka-10 dagar för att vara säker på att det jag har bara är luft i magen och inte magbrock.
 

I want it NOW

Publicerad 2013-11-26 23:01:54 i Allmänt, Inredning,

  
Guuuuu va jag längtar tills vi börjar renovera vår lägenhet!!! Ser väl eg inte så fram emot själva renoveringen, kommer säkert flippa ut när den sker hehe men kommer vara riktigt kul att få dekorera sen och kommermå så himla mycket bättre!
Jag är inte den sortens person som är mycket ute med kompisar o göra saker (önskar dock jag hittade en bra kompis här) så jagär ofta hemma och miljön omkring en påverkar så himla mycket ens humör och som det är nu så blir jag praktiskt taget galen. Inte bara är lägenheten gammal och behövs renoveras utan det är fula gamla väggar som borde målas om men eftersomrenoveringen boooorde ske snart så what's the point?? sen hadevien läcka i köket när vi flyttade in så vi rev ner en del av muren i köket som nu är heelt totalt ful utan kakel eller ngt. Såja, jag drömmer migbort meddessabilderna även om jag samtidigt blir galen för att jag inte har det nu och jag är knappast rik så renoveringen kommergå sakta närden väl börjar..pust..en vacker dag så...
 

No ideas

Publicerad 2013-11-26 13:18:00 i Allmänt, Pix by alex,

 
Hej på er,vad ska ni göra idag? vill så hemskt gärna ha något att göra själv! Här är det för kallt för allt! Ska se vad jag kan hitta på i eftermiddag, kanske spelar lite gura eller tar lite foton eller så bara sitter jag iogen.:P
 
 

sov på min arm

Publicerad 2013-11-25 20:25:00 i Allmänt,

 
 
Hur har er dag varit? själv har man inte gjort mycket känns det som. Var dock o handlade lite imorse och så tränade jag precis;)
Sen vi åkte till kirurgen för återbesök så har jag haft rätt ont i ryggen pga bilresan o all väntande i salen osv.
Så jag är glad när jag känner att jag kan träna.
Eftersom jag fortfarande tenderar att luta åt vänster så får de musklerna vid midjan på ryggen på vänster sida ta jäkligt mycket stryk om jag inte vilar ibland, så det är inte själva ryggraden jagn får ont i.
 
Idag är jag även exakt 7 veckor post op :) gud va tiden går! hehe

nyttigt godis - recept

Publicerad 2013-11-24 11:53:00 i Allmänt, Pix by alex, mat,

 
du behöver:
1dl mandlar
3tsk flytande honung 
ca 15-25 dadlar (beroende på storlek)
50gr mörk blockchoklad
 
valfritt:
cacao
cayenne
eller andra kryddor
 
 
börja med att rosta mandlarna i en torr stekpanna i några minuter, mixa dem sedan i en matbereradare.
Tillsätt honung och mixa igen så du får en jämn deg/massa.
 
Nu kan du även blanda i valfria kryddor, själv gjorde jag tre versioner, en utan andra kryddor (enligt receptet jag hittat), en med ca 1,5msk cacao och en där jag även tillsatt cayenne. Personligen tyckte jag dem med cayenne blev godast :) men det är bara att köra på som ni föredrar eller prova lite olika varianter som jag gjorde.
 
Skär dadlarna på hälften på längden, ta bort kärnan och tillsätt lite av mandelmassan, stäng dadeln igen. Fortsätt så tills mandelmassan är slut.
 
smält blockchokladen över ett vattenbad, rulla sedan i en dadel i taget och lägg dem på ett fat med bakplåtspapper.
 
Sätt in dem i kylen och vänta en timme.
 
Njut!
 
 
 
Vanligtvis käkar jag inte honung men detta fick bli ett undantag, trots allt så blir det rätt lite honung i varje chokladbit.
 
 
 
 

Vintern är här

Publicerad 2013-11-22 08:17:30 i Allmänt, Pix by alex,

 
Fy fasen va kallt det är! På bara en vecka har det gått från somrig höst till skitkall vinter. Just nu önskar jag att jag bodde i swe, i en varm lägenhet med tända ljus o en kopp te i handen. Brr, sitter här med 4 tröjor på mig varav en av flis o en stickad. Saknar inte sommaren direkt, skönt attdetär över, vill bara ha det varmt inomhus! Sen om något så önskar jag det vore vår, finns det ngt bättre? :)
Slänger endå in en bild fr i somras.
 
 

Morrn!

Publicerad 2013-11-21 10:26:14 i Allmänt, Pix by alex, Skolios,

 
..vaknat bra? :)  Som jag skrev snabbt inatt så var jag i rom igår. Var nämnligen på återbesök hos min kirurg. Han kollade mina nya röntgen och sa att allt ser jättebra ut :) sen ville han se mitt ärr så kollade han även på den sista cm längst ner som inte vill läka.. En av hans studenter tvättade såret och tog bort skorpan så han kunde se ifall jag hade en infektion undertill eller om det inte hade stängts, fy fasen va det sved!
Allt såg jättebra ut sa han :) det är bara ytan av huden typ som är öppen så dem tvättade det lite till och satte på ett stort plåster, tyvärr så fastnar detta plåstret i såret hela jäkla tiden.
Vill bara att det ska läka.
 
på vägen hem så åkte vi inom en stad som ligger vid motorvägen på väg hem.. va konstigt det dära lät XD.
För för ett par veckor sedan hade jag kollat upp online vart i landet det finns mataffärer som är bio eco och den närmaste ligger där..vilket är ca 40min hemifrån :(
Hursomhellst fick jag tag i lite saker man annars inte hittar i affärerna här tex kokosolja! :D
Så nu ska jag sätta igång med lite raw brownies o liknande mums! Fick även tag i avokados som inte kostade 3euro st o förvaras i kyl ;P
 

Rome today

Publicerad 2013-11-20 23:38:15 i Allmänt,

 
Hejsan. Har inte skrivit idag för jag varpå återbesök hos läkaren. allt gick bra.berättar mer imorrn. nattis!
 

Workout after spinal fusion - booty n thighs

Publicerad 2013-11-19 19:50:12 i Allmänt, Träning, Workouts,

 
Bara för att man är nyopererad betyder det inte att man måste vänta tills man har "träningstillåtelse" för att hålla sig i form. Så fort du känner att din kropp klarar en sak som inte innehåller vridning, böjning eller lyft så finns det faktiskt några övningar man kan göra.
Det viktiga är att du faktiskt lyssnar på din kropp så du är redo. Jag har gjort dessa några ggr tidigare efter operationen men lyckades bara med en serie av en typ av övning, sen fick jag ischias i några dagar så jag vilade.
Inte förns idag har jag faktiskt haft ork att köra ett riktigt träningspass, kort men endå :) man lägger till med tiden. Sen en vecka som jag faktiskt känner mig helt normal eller hur jag ska säga, glömmer ofta att jag är opererad för jag känner att jag klarar allt! Men så klart får jag ju absolut inte göra allt och orken finns där men den tar även slut efter typ en timme om jag lagar mat eller liknande.
Sen är, eller var jag elittränad innan operationen och alla personer är ju inte likadana;)
 
Ok så här e lite tips. på första bilden ser ni en version av squats, tryck ifrån med hälen och se till att knäet inte går framför tårna när du hukar dig.
 
På den andra bilden ska du vara snäppet framåtlutad för att få rätt balans och så knäet inte går förbi tårna, tryck alltid från hälen.
Sakta rörelser, speciellt när du går ner igen, det är mest då som muskeln jobbar och du får bättre resultat.
 
 
 
 

Lyx

Publicerad 2013-11-19 16:28:44 i Allmänt, Skönhet,

 
Det är inte ofta jag beställer hem saker,speciellt inte såna här saker, hade dock gärna gjort det oftare..
Ville ha den lipsylen med mango men fanns bara om man köpte paketet med tre, lite cp för alla andra fanns att köpa för sig. Sen köpte vi en ansiktskräm till min sambo gjort på hampa. Finns jäkligt få alternativ för killar på bodyshop tycker jag, lite synd.
Sen fickjag massa extra presenter av dem:) ett prov på shimmer body butter på kokos, ett parfymprov o tre olika ansiktsmedel. Nöjd! :)
 

Mättande soppa

Publicerad 2013-11-18 16:58:00 i Allmänt, mat,

 
Ja ni, det blev något nytt i mitt kök idag också:)
Körde på en egen variant av broccoli och potatissoppa.
 
 
ca 4 portioner
 
du behöver:
4 potatisar
½ lök
400gr broccoli
1msk olivolja
1nypa cayenne
1nypa curry
½tsk gurkmeja
1liiten bit chili alt. en skvätt chilipulver
8dl vatten
2msk buljong
salt
peppar
 
4ägg
1dl couscous
 
 
 
 
*skala skär potatis, lök och broccoli i grova bitar.
 
*Fräs lök tillsammans med kryddorna i olivoljan ca 1min.
 
*tillsätt potatis+ broccoli, rör om och fräs 1 minut till.
 
*tillsätt vatten och buljong, sättpå lock och koka i 15min (medtryckkokare 5min).
 
*under tiden koka äggen och laga till couscous.
 
*mixa soppan hastigt med stavmixer för att få den "chunky".
salta och peppra efter smak.
 
 
Dela upp couscousen på tallrikarna, häll sedan på soppan, skala äggen, dela på mitten och lägg i soppan:)
Häll en slinga olivolja över om du vill.
 
 
Cous cous och ägg är valfritt att ha i, själv tycker jag äggen passar riktigt bra i denna soppan, couscous hade jag i mest för att få fler kcal i maten, så försöker du gå ner i vikt tex kan du helt enkelt utesluta den.
 
Smaklig måltid!
 
 
 
 

Do something

Publicerad 2013-11-18 12:12:00 i Allmänt, Pix by alex,

 
Dags att sätta fart pådagen igen. Skulle bara sätta mig ner en lite stund men fastnade visst :P Lägger märke till att jag skriver en hel del idag..
om ca en timme kommer sambon hem så jag ska nog göra lite övningar o sen tänkte jag städa/diska lite men utan att ta kål på migsj.. Väntar även på ett paket med posten..beställde lite grejeri lördags hihi..tror dock det kommer imorrn..ni får helt enkelt vänta med att se vad jag köpte!
ps, bara jag som känner för att göra ngt kul?????
 
 

Vad jag knaprar på

Publicerad 2013-11-18 11:12:00 i Allmänt, mat,

 
Sitter här nu o mumsar på min andra frukost..bananpankaka! Det är väl ett år nu som jag käkar det o sen i somras har det blivit en daglig rutin att ha som andra frukost :)
Har sett många olika recept på bananopankaka o nu ska här skrivas hur jag gör min! :)
 
Mixa 50gr havre (en full dl), 1 banan, 1ägg och 20-30gr valnötter.
Häll allt i en bakplåt klädd med ugnspapper och sätt in i ugnen på 160grader i ca20min.. ibland kan det behövas några extra minuter. Pankakan ska få en gyllene färg
 
Detta är receptet på min standard bananpankaka men ni kan ju mixa i valfria nötter o frön eller/och hälla dem åvanpå pankanan innan ni stoppar in den i ugnen.. även frukt o bär e väldigt gott på.
 
Det blir en rätt så mäktig rätt, 400-500kcal beroende på vad du stoppar i den. 100%nyttig men vill man gå ner i vikt bör man kanske dela den med någon eller äta andra halvan senare.
Är man däremot en elitidrottare som jag e o man e tvungen att käka en jäkla massa för att behålla vikten så e det en toppen rätt ätt käka hel :)
Jag är säkert inte den första men har inte sett andra recept där man gör bananpankakan i ugnen.Detta är ju sjuukt mycket bättre då steka eg inte är så bra för hälsan. Sen sköter den sigsj :) man behöver bara mixa, stoppa in o vänta :)
 

Frillinspo

Publicerad 2013-11-18 10:52:00 i Allmänt, Hår,

Här har vi ett toppen exempel på en frilla jag bara ääälskar!  Gillar det dära lite rufsiga, operfekta håret som man inte riktigt fattar hur det sitter och ger en mjuk, romantisk känsla.
 

En katt på kliniken

Publicerad 2013-11-18 10:37:06 i Allmänt, Outfits,

God morrn på er. Har varit uppe sen halv 7 för att jag var tvungen att göra ett blodprov inför återbesöket jag har hos kirurgen i övermorrn. Inget de vanligtvis frågar efter, bara första återträffen som man har 2 veckor post op men eftersom jag har trombocytopeni o de gav mig immunoglobulina för att öka antalet blodplättar så bör jag hålla koll på hur många jag har nu. De borde vara tillbaka till "normalt" antal, ngt jag lägger märke till även för att mitt ärr verkar ha saktat ner läkningen sen ett tag nu.
Var lite orolig över hur det skulle gå att gå dit själv utan att ha käkat frukost, jag hatar att ta blodprov just för att man inte får äta eller dricka ngt på 10h innan :/ men det gick rätt bra, sen kom min kille endå o hämtade mig.
 
En rolig sak när jag kom in på den lilla kliniken så är det bara ett vardagsrum-stort rum med fyra tjejer som sitter bakom en lång bänk o tar emot remisser o betalt osv o några stolar vid sidan om där folk kan sitta o vänta..sen finns det en korridor med alla mottagningsrum  men det ska vi inte komma in på :P
hursomhellst närjag kom in, tagit min nummerlapp så skullejag sätta mig ner o där var få platser lediga o d va rätt cp, det satt en katt på en av stolarna :S   hehe    Trodde då att det var en tants katt som satt brevid men under de 20min somjag väntadepå min tur så kom deto gick det massa folk runt omkring katten.
Den verkade verkligen trivas där i värmen :P tvättade heeela pälsen.
 
Ja o så klart, dagens outfit, dålig bild fr telen då jag hade havlt brottom imorse :P
 

First one out

Publicerad 2013-11-17 20:19:21 i Allmänt, Fitspo,

 
 
Har fått tillbaka min normala energi på senaste, så glad! o med den följer min vilja att träna, laga nya rätter o kolla på health-inspirerande bilder.
Så jag ska äntligen skriva in kategorin fitspo på bloggen o lägga upp de första bilderna (som inte är på mig).
Det bli många av dessa härpå bloggen så ni vet:P
 
Nu ska jag faktiskt göra ett par övningar o sen ställa mig i köket för att skapa ngt nytt :)

Ändrade planer

Publicerad 2013-11-17 17:29:04 i Allmänt, Hår,

 
Blev ingen lunch hos svärföräldrarna till slut. Tydligen hade hans mamma inte förstått att vi skulle dit o så hade hon då istället bestämt att hon skulle ses med en bekant.
Så vi stack o handlade:) Var bara på lidl iofs för allt annat är stängt på söndagar men jag fick hem liiite saker iaf :). Sen tog min kille en avokado åt mig på jobbet hihi. Han jobbar också nere i hamnen o idag jobbade han med att lasta fartygen med nya livsmedel som kommer med lastbil vilket ofta är mycket frukt o grönt av högsta kvalité! Blir alltid så glad när han tatt med sig ngt,SPECIELLT avokadosar :P dem kostar mer än 2euro styck här o ofta är de inte ens ätbara. Sen e dem nästan alltid slut i affärerna eller om de inte importerat ibland,förutom i en affär men där kostar de ÄNNUmera och de förvarar dem i kyl vilket förstör dem helt ju.
Oj vajag skrev om avokados nu :P
Längtar tills jag handlat på de andra två ställena o hoppas på att jag hittar kokosolja så ska jag börja baka lite gott o nyttigt :P Vill göra massa nyttigt julgodis i åt hihi.
 

Nothing to wear

Publicerad 2013-11-17 11:41:09 i Allmänt, Pix by alex,

 
Hej alla ni, Denna regninga dag ska vi på lunch hos svärisarna, inget jag direkt ser fram emot men men. Efter det ska vi ÄNTLIGEN handla. Min sambo har bara skjutit uppdet hela tiden, pust.
Saknar värmen som finns i husen/lägenheterna i sverige. Här är det typ lika kallt inomhus som utomhus fast utan vind. Jobbigt jobbigt! för man kan inte riktigt klä sig exakt som man vill... i swe räcker det ju endå att man har en hyfsad jacka. Har en sån dag som jag verkligen VERKLIGEN vill klä mig i annat än bara jeans och munkjacka så att säga..inte riktigt min stil det. Vi får se vad jag hittar på eller om jag till slut ger upp.. Behöver nog fler varma kläder så jag slipper ha sjuhundra lager kläder på mig...
Vadska ni hittapå idag?
 

Quinoa benefits n Info

Publicerad 2013-11-16 19:06:00 i Allmänt, mat,

Idag har jag lust att skriva om mat, har en sån period som jag vill hitta nya nyttiga recept, man blir ju lite trött på det man alltid äter. Något jag ganksa nyligen provat på, mest för att det var skitsvårt att hitta i italien, är quinoa.
Så jag tänkte ge er listan på fördelarna med quinoa samt lite fakta.
 
1. Quinoa is one of the most protein-rich foods we can eat. It is a complete protein containing all nine essential amino acids.
 
2. Quinoa contains almost twice as much fiber as most other grains. Fiber is most widely known to relieve constipation. It also helps to prevent heart disease by reducing high blood pressure and diabetes. Fiber lowers cholesterol and glucose levels, may lower your risk of developing hemorrhoids and may help you to lose weight as it takes a longer time to chew than does other foods because it makes you feel fuller for longer and is less “energy dense” which means it has fewer calories for the same volume of food.
 
3. Quinoa contains Iron. Iron helps keep our red blood cells healthy and is the basis of hemoglobin formation. Iron carries oxygen from one cell to another and supplies oxygen to our muscles to aid in their contraction. Iron also increases brain function because the brain takes in about 20% of our blood oxygen. There are many benefits of iron some more of which include neurotransmitter synthesis, regulation of body temperature, aids enzyme activity and energy metabolism.
 
4. Quinoa contains lysine. Lysine is mainly essential for tissue growth and repair.
 
5. Quinoa is rich in magnesium. Magnesium helps to relax blood vessels and thereby to alleviate migraines. Magnesium also may reduce Type 2 diabetes by promoting healthy blood sugar control. Other health benefits of magnesium include transmission of nerve impulses, body temperature regulation, detoxification, energy production, and the formation of healthy bones and teeth.
 
6. Quinoa is high in Riboflavin (B2). B2 improves energy metabolism within brain and muscle cells and is known to help create proper energy production in cells.
 
7. Quinoa has a high content of manganese. Manganese is an antioxidant, which helps to prevent damage of mitochondria during energy production as well as to protect red blood cells and other cells from injury by free radicals
 
 

Vad kan Quinoa användas till?

Quinoa kan med fördel användas istället för ris eller pasta. Passar bra till kalla sallader, grytor och såser. Quinoa kan även nyttjas som bas i olika sorters vegetariska biffar.
Quinoan ska kokas mellan 15 – 25 minuter, helt beroende på vilken konsistens som önskas. om du ska ha quinoan till en sallad eller som ersättning till ris, så ska den kokas i cirka 15 minuter. Om det ska bli gröt så bör den kokas cirka 25 minuter.

Innan man ska koka quinoan, måste man skölja av fröna ordentligt. Det finns ett saponinämne i yttersta delen av fröet som kan göra att det smakar bittert. Genom att skölja av quinoafröna innan man kokar dem så försvinner det ämnet. Idag har också quinoaproducenterna mycket bättre skalmaskiner som skalar quinoan så saponinhalten försvinner.

 

Ungefärligt näringsvärde för quinoa (per 100g):

  • Energivärde 1350kJ/320kcal
  • Protein 14g (högvärdigt)
  • Kolhydrater 53g
  • Varav sockerarter 4g
  • Fett: 5g
  • Varav mättat fett 0.5g
  • Varav enkelomättat fett 2g
  • Fleromättat fett: 2.5g
  • Kostfibrer 13g
  • Natrium 21mg
  • Kalcium 70mg
 
 
 
        

Ingredienser att undvika

Publicerad 2013-11-16 14:10:40 i Allmänt, Skönhet,

 
Som några av er vet så är jag alltid för 100% naturliga produkter, vad det än gäller och mest av allt vill jag skippa allt som är skadligt.
Det är så många ingredienser med konstiga namn så jag har fortfarande inte lärt mig alla utantill så ja tänkte skriva en lista här som jag kommer fylla på med tiden på alla ingredienser man bör undvika.
 
lotioner, lypsyler:  polybutene, ozokerit, parraffinium liquidum, mineralolja, butylenglycol, propylenglygol, vaselin, petroleum, petralatum
 
 
 
Shampo, balsam: Sodium lauryl sulfate, silikoner; Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethicone, Dimethiconol, Phenyl Trimethicone, Amodimethicone, Cyclomethicone, Dimethicone copolyol, Polysilicone-9
 
 
 
 
Många av dessa ingredienser är inte bara canserframkallande utan gör även så att huden slutar producera eget fett, kan skapa ledproblem, gör små håli huden som gör oss känsliga och kan skapa allergiska reaktioner.
 
Det är alltid viktigt att kolla ingredienserna på produkten innan du köper den,även om det står att det är en naturlig produkt och/eller är köpt på ett naturapotek.
Man kan ha en liten lista i telefonen eller i plånboken på alla ingredienser att undvika.

Läppsmör

Publicerad 2013-11-16 13:18:04 i Allmänt, Skönhet,

 
Var precis ute och köpte dessa två läppsylerna bl.a. Det är ett tag som jag skrapar ur det sista som sitter på kanterna ur mina gamla läppsylburk så idag gick jag äntligen och köpte ny :P Var först förbi naturapoteket där jag köpte det som är av karité,med andra ord, sheasmör och är 100%naturlig,precis som jag gillar :)
Men jag har blivit lite inspirerad till att köpa en babylips på senaste o sen kostar de ju inte så mycket så jag köpte en sån oxå. Trodde det bara fanns tre olika varianter fördet är dem man sett online men där fanns ju typ 6 olika! Valde endå en av de man ser ofta. Vad har ni som redanan använt dessa fått för resultat?
 

Feelin goooood...

Publicerad 2013-11-15 20:25:00 i Allmänt,

 
Wow idag har jag haft en underbar dag med min rygg! Vissa stunder har jag tom glömt att jag stelopererats och kommit på migsjälv göra rörelser jag inte borde, typ böja mig i sidled. Har inte ens känt metallen :) hihi
Nu förstås är jag lite trött i ländryggen men så är det ju kväll oxå.
Har diskat mer än tre saker för första gången idag oxå ehehhh, helt plötsligt kan jag titta ner rätt mycket mera än tidigare. Hoppas på att det fortsätter såhär!
 
Nu ska jag fixa mig lite kvällsmat, killens bästis fyller år så de är på middag o jag e själv så det blir chill framför film. Ska ta fram ansjovis :P passar på då det endå bara e jag som käkar det här hemma...ja.. förutom vovven då, hon äter vad som hellst.
En gång hade jag gett henne lite rester och inte sett att det fanns en klyfta citron bland dem, senare såg jag att hon ätit allt, tom citronen men lämnat skalet XD vet inte ens hur hon gjort!

From above

Publicerad 2013-11-15 13:10:33 i Allmänt, Outfits, Pix by alex,

 
Hade lite roligt med kameran imorse och ville prova en klänning som jag aldrig kunnat bära innan operationen. Hoppas på att få använda en en dag nu :P
 

Dags att klippa mig

Publicerad 2013-11-15 12:16:49 i Allmänt, Hår,

 
igår klippte jag mig :) hade inte riiiktigt lust iom att jag äntligen börjat få lite längd på håret men jag var tvungen att bli av med de torra topparna innan det blev slitet o sen gillar jag tjocka, jämna toppar :P
Klippte allt som allt ca1,5cm bara endå. Här har ni före och efter.
 

Xrays!

Publicerad 2013-11-14 12:51:00 i Allmänt, Skolios,

Idag var jag ute och gick själv för första gången sen operationen... ja det kan verka sent hehe men här där jag bor så går folk på en hela tiden och jag har varit rädd för att få en riktig knuff. Men det gick bra:) jag var och hämtade minaröntgen som ni kan se :) hihi fick ingen cd med dem utan bara de stora plastgrejerna så jag fick tejpa dem på fönstret o ta egna bilder. Lägger upp de gamla före-bilderna oxå.
 
 
 

Feelin' bettaaaaa

Publicerad 2013-11-13 21:11:42 i Allmänt,

 
Medans alla andra verkar ha fått influensa, feber, förkylningar o allt va d är så fick jag en svepa av tristess över mig dessa dagarna plus en hel del muskelinflammation.
Idag har jag mått bättre på alla fronter även om musklerna fortfarande kännsmen inte alls som de tidigare dagarna.
Nu ska jag nog se på film,ska bara bestämma vilken:)
Btw, ni får gärna tipsa om filmer att se,även om jag sett mesta så vet man ju aldrig. Tex har jag totalt glömt bort vilka filmer som släpptes i somras.
 

Mina hårfärger 2012

Publicerad 2013-11-12 19:51:37 i Allmänt, Hår,

 
japp, här har ni bevis på mitt hårfärgningsberoende :P Alla dessabilder är från januari 2012 till december 2012.
Kan hända att jag nästa månad lägger upp en ny collektion från 2013 :P har dock hållt mig rätt så lugn detta året.
Vilken av dessa är eran favvis? Med andra ord, vilken färg/frilla passar jag bäst i enligt er?
 

Svårt att fatta

Publicerad 2013-11-12 11:10:00 i Allmänt, Skolios,

 
Jag har fortfarande svårt att förstå att jag faktiskt har en massa skruvar och två stag i min rygg, att jag gått igenom en operation, något jag tyckte kändes overkligt att det skulle hända mig och jag var så rädd inför, även om jag aldrig visat det. En sån stor operation oxå! inget direkt farligt att genomgå idag, inte mycket farligare än en annan operation menar jag, riskerna finns där som för andra operationer men med dagens teknologi är det inte så mycket mera riskfyllt än så. Däremot är det en av de största operationerna pga återhämtningen, kroppen går igenom en trauma, det har tom ett specifikt namn som jag inte minns nu och kroppen fortsätter att vara i trauma även upp till 6 månader efter operationen. Revben och organ flyttas och måste hitta en ny position,det är vad som känns mest efter denna operationen,ryggen i sig känns bara tung när man sitter och står. Även om jag inte helt märker det längre så är min kropp fortfarande i trauma, hormoner är helt obalanserade och jag väntar fortfarande på mensen. Första veckan eller så darrade jag praktiskt taget hela tiden, som om jag frös jäkligt mkt.
Är faktiskt stolt över migsjälv som tagit detta steget och genomgått operationen utan någon direkt hjälp och det har inte alls vartit ett lätt beslut, det är inte som när läkaren säger till dig "du måste opereras".
Men nu är vi här :) 5 veckor post op och mår jäkligt bra för att vara det. Fullt med skruvar i min rygg som jag inte lyckas fatta verkligen sitter där,även om jag är aningen stel,dock inte så mycket som jag hade väntat mig :) Bilden är dock inte min utan tagit från internet, mest för att visa vad fasen jag snackar om.
 

Röntgen

Publicerad 2013-11-12 10:25:21 i Allmänt, Skolios,

 
Halloj! imorse hade jag tid för att röntgas kl 8.30 ska bli kul att få se bilderna sen när jag hämtat ut dem på tosdag hehe kommer så klart lägga upp dem här oxå!
om en vecka o en dag gäller det, ska på återträff yay! Vet inte varför jag tycker detska bli kul eg, kanske för att få det bekräftat att allt står rätt till helt enkelt, fråga varför det bränner så jäkligt på mina revben och det domnar bort när jag tittar ner och förhoppningsvis få ett träningsprogramm eller iaf tillåtelse till att göra några grejer.. Just nu får jag inte lyfta mer än ett kilo! vilket e jäkligt lite ju.
Tvivlar dock att jag kommer få det dära träningsprogrammet jag suktar efter.. men samtidigt så sa min läkares assistent, när jag lades in och hon ställde massa frågor och jag berättade att jag tränar bl.a pilates, att vi skulle ta och göra det då när jag mådde lite bättre och hon var väldigt entusiastisk hehe. Vi får väl se:)
Nu ska jag fixa iordning en bananpankaka och kolla på ngn film.

Grubblar

Publicerad 2013-11-11 10:13:57 i Allmänt,

 
Har knappt sovit något inatt, vädretär sämst så ryggen känns nog mera pga det, som tur är gillar jag detta vädret, känns mysigt och är så jäkla trött på solen.
Ska försöka hitta ett alternativ till mitt problem och så fort ryggen är bättre ska jag ju ta tag i pluggandet igen och även om det kommer ta lite tid innan jag kan försörja mig på det jag studerar till så ska jag fanimej kämpa hårt för att lyckas med mina planer.
Vet att min kille vid vissa tillfällen oxå är sugen på att dra härifrån så varför inte? 
Fortsätter endå att grubbla, vet inte vad som är rätt längre.

Om

Min profilbild

Alex

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela